WordBot mobilni aplikace jde zde! Chces mit moznost procvicovat si sva slovicka kdykoliv zrovna mas cas - v tramvaji, ve vlaku, o prestavkach… no proste kdekoliv, kde mas chut?! 🤯 Neni problem, stahuj pro iOS zarizeni, nebo zde pro Android telefony!

sklapp  

Programming - the art of new age

Image painting, because painting is just like programming. And why?

Image painting, because painting is just like programming.

And why? Every painter must know basic techniques and patters, which he uses for his creation art and then he must attach the X-factor, which makes from his work - work of art. It is the same as programming.

note: From time when the Facebook was created, programmers have been heroes :-)

Programming uses programming language (e.g. pascal, php, js, python, c#) for creating programs for us, which control important stuff like motor engines in a cars, traffic lights and programs for washing in a washing machines.

History of programming is dated from year 1833 when CHARLES BABBAGE developed first computer. First programmer was woman ADA LOVELACE. She was daughter of poet and she developed first programming language - ADE.


 

Notes

    K článku nebyla přidána poznámka.
V kategorii: Pre-intermediate | Trvalý odkaz na článek

Jiří Šifalda

Programátor na volné noze - vývojář, web-designer a bloger! Autor WordBota.

Profil | WWW | Twitter | Facebook

Komentáře


  • Dne: 2017-06-28 17:54:32 | #

    Kde začít? Tak předně, slovní zásobu tohotu článku bych absolutně neklasifikoval jako "pre-intermediate." Navíc používáte některá nespisovná, hovorová slova jako "stuff" v článku, který je očividně poměrně odborně zaměřený. Ale teď ke gramatice a sémantice: Hned v nadpisu chybí určitý člen "the" i před slovem "new." Ten chybí i ve třetí větě před slovem "basic." Také Vám vypadlo "n" ze slova "patterns." Dále. "which he uses for his creation art" je další věc, která nedává smysl. má to být "...which he uses to create art..." Osobně bych pokračování této věty oddělil, ale to je opravdu jen osobní názor. Nicméně se v této větě, to jest "makes from his work - work of art" vyskytuje chyba, správně je to: " makes his work into a work of art." Ani poznámka se neubránila chybě. "From time when the Facebook was created, programmers have been heroes :-)" Je to typický čechismus, který se, zvláště u maturity, netoleruje. "Since the Facebook...." je správné řešení. "language (e.g. pascal, php, js, python, c#) for creating programs for us" - má tam být "language(...) to create programs..."
    Další věc mě absolutně rozzuřila, a sice člen "a" před MNOŽNÝM ČÍSLEM! To je úplný základ a kdo to neví, nemá co psát odborné články. Člen tam samozřejmě nemá být, ani určitý, ani neurčitý. Stejná chyby se v textu nachází několikrát. Před "year 1833" chybí člen "the." Jsem také příliš unavený na to, abych zjistil, zda je sem patří slovo "from" a ne např. "since." Nejlepší by bylo "...programming dates back to the year 1883..." "The" chybí i před "first computer" a "First programmer." Neurčitý člen "a" chybí před "woman." Před jménem by se mělo napsat "called." Znovu chybí "a" před "daughter" a "poet!!!" A chybí "the" před "first ... language!!!!!!!!" Proboha živého, udělejte s tím něco. S pozdravem,
    Helfie

  • Dne: 2022-09-27 11:04:36 | #

    Dobrý den

    Ve verzi na tabletu nevím jak vytvořit další vlastní díl slovníku, aby nebyly jednotlivé části moc dlouhé.
    jak postupovat?

    Miroslav Schleier

Přidat komentář


close
Aby si mohl/a přidat komentář, musíš se nedříve přihlásit.